Младите лъвчета не можаха да победят отбора на Тунис във втората контрола помежду им. Срещата завърши с резултат 1:3 (25:22, 22:25, 21:25, 19:25), но въпреки загубата “Б-отборът” остави добро впечетление с играта си. Публиката ги аплодира и скандира ” Българи юнаци” в продължение на няколко минути след последната точка.


Пред десетки зрители в зала ” Христо Ботев” Яни Георгиев и Жани Желязков забиха неспасяеми топки в полето на противниците. Докато Мартин Атаносов от отбора на “Добруджа” разби посрещането на тунизийците. Доброто впечетление затвърди и разпределителят Добромир Димитров, който през изминалия сезон бе част от отбора на Перуджа.
0.02.01.c351a410a2d2cdbd13d181e20badcd95e5ec8de813d0bb029a3894ea5ed9dfed_full

Източник: Новите Българи
Селекционерът Пламен Константинов не можа да гледа мача отстрани и след тренировката на другата част от националния ни тим, зае мястото си на скамейката при щаба. Докато треньорът на втория ни отбор Мирослав Живков не спираше да дава наставления на момчетата си.

За съжаление, асът на отбора Велизар Чернокожев се контузи веднага след като влезе на игрището. Удари глезена си след презимяване от блокада с Краси Георгиев. След това момчетата загубиха концентрация и Тунис се възползваха от това. Все още няма информация за състоянието на диагонала.


Така нареченият “Б-отбор” продължава със своята подготовка за Европейската лига във Варна през лятото, а другите избраници на Константинов се готвят за тежки битки на Световната лига. Следващата седмица в зала “Христо Ботев” България и Тунис отново ще премерят сили един срещу друг, като само едната контролна среща ще бъде открита за фенове и журналисти.

Преглеждания: 32

Коментари