ba2bdff8460


От официалният сайт на ЦСКА-София публикуваха,  че именно те са най-гледаният отбор в Родното първенство. В информацията пише, че в дербито с градския съперник Левски е имало над 22 000 зрители. Ето и написаното от „Борисовата градина“:

 

“ЦСКА за пореден път е най-гледаният отбор в България през есента на 2016 година. Мачовете на армейците в Първа професионална лига са били посетени от общо над 75 000 зрители. Цифрата щеше да е още по-висока, ако ЦСКА не бе принуден да изпърпи наказание от една среща при закрити врата, която лиши отбора от подкрепа във важното домакинство срещу Локомотив (Пловдив). Това означава, че средно над 4200 фенове са гледали на живо изявите на червените по стадионите в страната, а интересът към играта на армейците е значително по-висок, отколкото към другите отбори от елита.


Играното на 15 октомври Вечно дерби с Левски пък постави рекорд за посещаемост на мач в родния елит през 21 век с над 22 000 зрители по трибуните. Единственият мач след 2000 година, който е с по-висока посещаемост, е финалът за Купата на България, който ЦСКА спечели на 24 май срещу Монтана и който бе посетен от над 35 000 зрители.


ЦСКА е с разлика най-гледаният отбор и при своите гостувания. Тимовете на Дунав, Ботев, Лудогорец, Пирин, Монтана иЛокомотив (Горна Оряховица) поставиха зрителските си рекорди за есента именно в мачовете срещу ЦСКА.

Така бе продължена тенденцията от последните няколко години червените неизменно да са безспорни лидери по зрителски интерес в България.”

 

Преглеждания: 197

Коментари