Здравейте, читатели на novitebulgari.com.
15970208_1197479243634512_1537837111_n


Романтика в българския спорт?! Тя е умряла отдавна и не само в България, а в цял свят. Всичко се движи от пари, създават се проекти само на база печалба, било то отбори или играчи. Спортистите се продават като на битпазара за огромни суми, а шефовете управляващи федерациите отговорящи за различни спортове като футбол, баскетбол, волейбол и тн, отдавна се подозират в корупция, а някой дори бяха уличени в измами за милиони. Рекламният бизнес, които завладя изцяло всички спортове, изкарва пари на играчите, повече от тези, които им се дават в самите отбори, в които играят.
Всички тези неща убиха романтиката, която караше всички ни да чакаме с нетърпение някоя среща. Театралните постановки, на които ставаме свидетели последните 10 години, превърнаха стадиони и зали в празни помещеия, които се пълнят само при някоя по известна постановка.


Точно тук идва и последната капчица романтика в българския спорт. Не става дума за мачове на Лудогорец или Лукойл, за битки в професионалния бокс или тенис, а става дума за аматьорската лига НАЛБ, към която бяхме отправили сериозно предизвикателство. То беше свързано с това да напълнят залата на един избран мач от тях. Защото там където има най-малко намесени пари, има най-малка корупция и най-голяма любов към играта. Защото там хората ходят, за да гледат баскетбол без нагласени мачове. Защото там е мястото където може да видите играчите да играят без реклама на „Red bull“ на гърдите, а да го правят за удоволствие, без да гонят огромни материални награди, а да гонят морални постижения.

Ние, от екипът на novitebulgari.com, благодарим на хората, че откликнаха на нашото предизвикателство. Ето и събитието, което са преценили, че ще напълни залата:
Събитие: София Лайнс – ФитСпо Баскет
Място: Овергаз Арена
Дата: 14.01.2017
Час: 16:30
Цена: 0 лв
Присъствие: Задължиетолно!

Снимки: http://nalb.bg/

Преглеждания: 554

Коментари