Полицай от Казанлък спаси живота си, прострелвайки пиян и развилнял се мъж в корема, предаде БГНЕС. Инцидентът е станал около 21:00 часа снощи.


Малко преди това на спешния телефон 112 е подаде сигнал за битов скандал в ромска къща в квартал „Изток“. Пристигналият място полицейски екип заварва пияния мъж, който с брадва чупи покъщнината. Когато вижда полицейския патрул, той се засилва с брадвата към полицая. Униформеният е успял да реагира, но е бил повален на земята от развилнелия се мъж. Тогава, за да спаси живота си, произвежда изстрел със служебното си оръжие. Куршумът попаднал в корема на нападателя.

Впоследствие се установи, че са произведени два изстрела – единият със стоп патрон, а другият с боен куршум. Вторият обаче не е проникнал в корема на нападателя, а само го е ожулил.


На местопрестъплението полицаите откриха и нож с острие, дълго 30 сантиметра, който притежавал нападателят.

Простреляният е откаран центъра за спешна медицинска помощ в Казанлък, където е обслужен амбулаторно, няма опасност за живота му.

Мъжът е задържан за 24 часа, предстои да му бъде повдигнато обвинение, като се очаква прокуратурата да поиска задържане под стража.

nova.bg

Преглеждания: 17276

Коментари