Здравейте, читатели на novitebulgari.com

Както знаете през изминалата година Върховният административен съд призна винетките за незаконни на първа инстанция. До месец трябва (ВАС) да се произнесе с окончателно решение по делото срещу повишените цени на винетките от началото на 2016г.Петчленният състав на (ВАС), днес разгледа делото на втора инстанция и го обяви за разрешаване. Срокът за което по закон е до 1 месец.


През изминалата 2016г. (май месец) тричленен състав на (ВАС) определи, че новите цени за винетките са невалидни. Министерството на регионалното развитие и благоустройството обжалва решението и това докара процеса до втора инстанция. Няколко неправителствени организации, поискаха да отменят цените на винетките, като прокуратурата уважи тяхното искане. Проблема при новите винетки е, че не са спазени разпоредби от Закона за нормативните актове.


От прокуратура, поискаха съда да потвърди решението на първа инстанция, което означава, че новите цени на винетните стикери ще отпаднат. Прокуратурата поясни, че АПИ, както и Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Министерски съвет, не посочват нови доказателства в своя защита.


Преглеждания: 15307

Коментари