Здравейте читатели.

Решил съм да изкажа нашата позиция свързана с петицията, която тръгна от Калофер. Нагледах се на различни мнения и определено бях изключително разочарован от създалите се представи, че ако подкрепяш тази петиция си БСП-ар(комунистическо мислене) или така казано руски настроен (защото тогава била СЪЗДАДЕНА тази история), а ако думичките „съжителство” и подобни на тях не ти пречат си, то ти си  демократично настроен и с американски пристрастия. Това естествено са конспирации, които най-вероятно целят отново разединение на българите. За да не се окажа и аз сред някоя от двете групи, ще цитирам няколко известни личности от миналото, които не са с руски произход, за да не бъдем набедени, а просто ще изкажем мнението си чрез исторически писания в миналото.
Ще започнем с Виктор Юго, който прави изказване по българския въпрос пред френския сенат: „Ние правим достояние на европейските правителства, че бременните жени са разпаряни, за да убиват децата в утробите им; че кучетата гризат по улиците черепи на изнасилени девойки, че всичко това е ужасно, и би стигнал един жест на европейските правителства, за да спрат това.”

Номер две от цитатите ще е от произведението на Оскар Уайлд – „Сонет за клането на християните в България” („Sonnet on the Massacre of the Christians in Bulgaria”): „Тук въздухът наситен е с мъжка мъка. Свещеници заклани са – с Твойто име на уста.Не чуваш ли горчивите ридания от болката, че под камъните погребани са техните деца?” – „For here the air is horrid with men’s groans, The priests who call upon thy name are slain, Dost thou not hear the bitter wail of pain From those whose children lie upon the stones?”

Третият цитат ще е от американският журналист Макгахан : „В зверствата има една точка, от която по-нататък не може да се иде. Турците дори и тая точка са надминали”.

Решил съм да спра до тук, мога да дам още много цитати (като умишлено не включвам българските поети, понеже те били „преувеличавали”, което естествено не е така), но мисля че тези са достатъчни да покажат, че съжителство не е имало и дори да ги няма цитатите, да нямаме никакви исторически извори, от които да черпим информация, само по пътя на логиката ще разберем, че българите не са живели добре през тези 5 века робство.Няма народ, който да живее добре и да иска да се отърве от хората, които са начело. Тези на вид дребни промени с историята ни са подигравка с великите българи дали живота си за България. Ние също подкрепяме петицията и молим всеки, който може да направи същото.

Преглеждания: 415

Коментари