Левски участва в Хари Потър? Какви са тези глупости? Това истина ли е? Доста от читателите, си задавате тези въпроси. Как така, Апостола на свободата е част от роман, който се бори с библията за най-голям тираж (но е литературна измислица)? Английската писателка, Дж.К. Роулинг включва имена, като Левски, Крум и Зограф в една от най-продаваните поредици книги. Защо обаче, решава да включи България(като национален отбор на фантастичното първенство по кудич), а не включва Албания , Турция, Сърбия или Румъния? И защо един от най-известните автори в света , решава да включи имена,с които всички българи се гордеем?
Дали е направена съпоставка с националният ни отбор по футбол, направил фурор през 1994г, или просто е чела историята на България и е видяла великите ни прадеди, и е решила да използва техните имена? Причината не е толкова интересна, важното е, че тези имена обикалят цял свят и са прочитани от милиони хора, дори една малка част да се поинтересува дали наистина са съществували такива хора в България, те ще разберат за великите дела на Левски, Крум и Зограф.


Аз въпреки това ще изкажа своето мнение – имената не са случайно вкарани и това е поредното доказателство, колко вдъхновяващи могат да бъдат тези личности, дори за хора, които не са българи и не би трябвало да са обстойно запознати с историята на МАЙКА БЪЛГАРИЯ. Подобни дребни жестове показват на всички ни, колко велика история имаме и че никога не трябва да я забравяме, защото НАРОД, КОЙТО НЕ ПОЗНАВА МИНАЛОТО СИ, НЯМА БЪДЕЩЕ!!!

Преглеждания: 1097

Коментари