ВМРО на контрапротест срещу партия ДРОМ

Здравейте, читатели на novitebulgari.com

Обедини патриоти излязоха на контрамитинг срещу протеста на ДРОМ, който се проведе пред сградата на ВМРО.

Десетината роми, огласяха центъра на София с тъпани, се обявиха за равни права, предвождани от лидера на партия ДРОМ – Илия Илиев. Скандалът възникна по повод случая с 13-годишната родилка от ромски произход в Сливен и искането на евродепутата и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки за мерки, които да ограничат раждаемостта “сред непълнолетното и малолетно циганско население.” Илиев обвини евродепутата и в расизъм и дискриминация.


Патриотите направиха контрамитинг. Заместник-председателят на ВМРО подчерта, че е недопустимо деца да раждат деца и интеграцията да се свежда до взимането на помощи.


“Да правиш секс с непълнолетно лице е педофилия. Това е престъпление по Наказателния кодекс. Да крадеш и да не работиш е престъпление. Нормално ли е Илиев, който е разследван от прокуратурата, да раздава морал.”, попита  Джамбазки.

Красимир Каракачанов беше категоричен, че да се мобилизира половината състав на СДВР, за да се пазят десетина цигани е разхищение на ресурси. Не ние сме заплаха за реда, а нелегалните мигранти, които пресичат границата всеки ден.

Преглеждания: 94

Коментари