00638868


Здравейте, читатели на novitebulgari.com.

Имаме едно интересно запитване към всички журналисти, които гласуваха за наградата футболист на годината. Защо Мартин Камбуров не влезе сред тримата най-добри футболисти?


Поглеждаме класацията и виждаме, че трите места са заети от Владислав Стоянов, Светослав Дяков и Ивелин Попов. Ако приемем логичното, че Ивелин Попов играе на най-високо ниво сред всички останали български футболисти, то за другите ситуацията е различна. Нека припомним, че през 2016г, Владислав Стоянов имаше периоди на сериозни спадове, което не беше взето под внимание. Но нека не говорим за конкурентите, а да погледнем Императора на Пловдив.


Мартин Камбуров е на 36 години, като във всеки изигран от него мач може да служи за пример на всички юноши в България. Да не забравяме, че не играе в милионен отбор какъвто е Лудогорец и около него не играят играчи струващи над 10 милиона като Кафу. Въпреки добрият колектив, който притежава Локомотив Пловдив, самият отбор е далеч от класата, която притежава Лудогорец и силните игри на Камбуров до голяма степен се дължат на добрата кондиция и огромното желание за успех на самият футболист. Само да вметнем за статистиката, че лидера на Локомотив Пловдив е втория най-добър реализатор над 35 години в Европа(първи е Златан Ибрахимович).


Сега идва момента да попитаме какво всъщност представлява наградата „Футболист на годината“. Тя не се ли дава на хора, които могат да служат за пример и са показали високи индивидуални качества? Или се дава за постиженията на даден отбор през годината? Всъщност няма ли отделна награда за най-добър отбор?


Ние, от екипът на novitebulgari.com, силно се съмняваме в задколисни игри, защото освен липсата на Мартин Камбуров в топ 3 за най-добър футболист на България, ние не виждаме да бъде викан и в националният отбор, като на негово място се викат играчи с не  толкова добри игри и също на сериозна възраст.


Императорът на Пловдив има своята морална награда, която е уважението от почти всички фенове в България, но това не помага на българския футбол да се развива!

Преглеждания: 152

Коментари