bdj-660x330


Здравейте, читатели на novitebulgari.com

Всички знаем за трагично състояние на БДЖ. Владимир Владимиров, който е изпълнителен директор на компанията казва, че през последните шест години не са правени инвестиции в компанията.


 
„Основният проблем на БДЖ в момента е липсата на локомотиви. Имаме 20 повредени локомотива от удари в преспите. Има няколко варианта да се справим с проблема, като единият е да спрем железопътния транспорт, както се прави в други държави”, каза в предаването „Събуди се” Димитър Костадинов, управител на БДЖ “Пътнически превози”.


„От шест години тече тежка реформа в БДЖ. Това е фирма с огромна задлъжнялост. Извадени са 559 млн. лева. Ако тези пари бяха останали в компанията, щяхме да купим 30 нови мотрисни влака. Това представлява една друга железница. Няма как, при тази ситуация, компанията да е на ниво. През това време не е направена нито една инвестиция”, заяви изпълнителният директор на компанията.


Самият той казва, че компанията се извинява на пътниците, но няма какво да направят по въпроса.

Владимиров беше попитан, дали се продават локомотиви, той отговори, че се продават, защото не са в употреба.

Той каза, че компанията се извинява на хората, но няма какво да се направи.


На въпрос продават ли се локомотиви Владимиров отговори, че се продават, тъй като не са в употреба. „Те са излишни и не са необходими за дейността на БДЖ. Те носят допълнителен разход. 41 млн. лева са платени на кредиторите от продажна на излишни активи”, допълни той.

БДЖ има нужда от инвестиции, според него има и задължения, които трябва да бъдат погасени. Също казва, че от 25 години не са правени ремонти на локомотивите.


От компанията бяха предприели инициатива да подсигурят на всички пътници одеала и чай.

„Смятам, че правим нещо положително”, заяви той.
„Никой не води БДЖ към умишлен фалит”, категорични отсече шефът на БДЖ

Преглеждания: 199

Коментари