Борис НедялковБорис Недялков

Група цигани пребиха Борис Недялков.  Борис е бивш гребец за СККК – Ванто (Видин) и СККК “Левски” София.


Републикански шампион по кану-каяк за 2007 г., класирал се на десето място на Европейското първенство за младежи в дисциплината каяк четириместен 1000 метра в Монтемор, Португалия 2012 година; бронзов медалист на републиканското първенството за ергометри при мъже на дисциплината 1000 метра каяк; Бронзов медалист на каяк на 500 и 1000 метра. Спортист номер едно на Видин за 2010 и 2011 година. Участник в младежка олимпиада, Спортен талант на „Еврофутбол“ и още куп други титли и участия в състезания.

Борис Недялков
Ето какво написа във фейсбук за инцидента:


“От два ни ме питат приятeлитe ми къде съм? Намирам се в болницата и вече съм добре. Как поподнах тук ли ? След като се прибирахме с брат ми от заведение на 30.07 към 5 сутринта спряхме до известна закусвалня до пазара във Видин, за да си купим закуски. Там имаше около 5 лица от ромски произход, които търсеха умишлена провокация, като се намесваха в разговора ни без дори да ги познаваме.

Винаги съм бил толерантен към ромския етнос, но когато чуеш думите “Айде да ги биеме тия българи” и куп други заплахи няма как да не се възпротивиш на подобен тип провокация. Опитахме си да предотвратим конфликта по мирен начин, след което ни изчакаха и нападнаха най-нагло, като ударяха мен и брат ми.


След като бях ударен с твърд предмет по главата, не си спомням по нататък случилото се, защото съм изгубил съзнание. От опита си като спортист знам, че изразното средство на омразата води единствено и само негативни последици и поражда насилие. За това призовавом за адекватната намеса на разследващите органи и справедлив процес срещу извършителите на това умишлено престъпление с расистки подбуди и жестокост! Публикувам свой снимки, за да кажа НЕ на езика на омразата, НЕ на нападението на обикновените граждани на република България и НЕ подобен тип първобитно поведение”.


Източник: vidin-online.com

Преглеждания: 8253

Коментари