Роми нахлуха в апартамент, после се опитаха да избягат, подгонени от ядосания собственик, но по време на гонката, на пряка на бул. “Монтевидео” в столичния квартал “Овча купел” конят им припада, тъй като е бил бит с верига, за да бяга по-бързо.

Това разказа пред репортер на OFFNews очевидец на случилото се.

“Днес към 10.45 часа млада ромка, която се оказа бременна, и малкото ѝ дете – на около 10 г., пришпорваха впряга на каруцата си, биейки коня с верига. На кръстовището с бул. “Монтевидео” конят не издържа и припадна. След това до тях спря кола (черната кола от снимката – б. р.). От нея слезе мъж по халат, който се оказа, че ги гони, защото влезнали в апартамента му на 1 ет. докато се къпе”, разказва свидетелят, който качи снимки на припадналото животно във Фейсбук групата “Забелязано в София”.

Други двама роми, участвали във влизането с взлом, избягали пеша.

Свидетелят на ужасното отношение към животното и други граждани освободили коня от каруцата и го свестили. Те се обадили на тел. 112 и на място пристигнал патрул на Шесто РПУ. Те задържали ромите и повикали зоополиция и “Екоравновесие”.

“Беше доста измършавял и целият в рани”, разказва Росен Иванов, “но вече беше добре”, завърши историята си пред OFFNews Иванов.

Преглеждания: 2597

Коментари