Ивелин Попов е оптимистично настроен към предстоящите квалификационни мачове на нашите национали. Той мисли, че е напълно възможно да се класираме за световното първенство в Русия през 2018 г. Това каза в интервю за bTV, нападателят на Спартак (Москва).
00640109


“Ако се гледа реално на класирането, сме все пак на една точка от второто място. Знаете, годината за националния отбор тръгна нелошо с победата над Португалия. После дойде това турне в Япония. Оттам тръгнаха негативните неща и ни се отрази, както и на селекционера Ивайло Петев. Последва победа срещу Люксембург, която се подцени. Казаха, че Люксембург са слаб отбор и т.н. Но виждате, че взеха точка на Беларус, измъчиха и Холандия и Швеция. Идва мач с Холандия и ако победим, живот и здраве, нещата ще изглеждат по съвсем различен начин. На Франция със сигурност отстъпваме. Във футбола обаче печели този, който най-силно желае победата.”, каза Попов.

“Ако не мислиш позитивно и не вярваш, по-добре да не се занимаваш с нещата, които правиш.”


“Старото крило от Литекс, които излязоха навънка и се събраха после в националния отбор се качиха на главата на момчето от едно ловешко село и той почна да играе по тяхната гайда”, бяха думите на собственика на столичния клуб пред bTV.

“Ако кажа на треньор кой да играе, със сигурност ще взема брат ми и сина ми да си играят с мен. Бойкотите им са само на разни хора в главите, които не виждат грешката в себе си”, коментира Попов.

Той определи представянето си през отминаващата 2016 г. като добро.

“В професионален план, от 1 до 6, си давам оценка 4. Аз съм доволен от това, което направих и постигнах… Като цяло, запомнящо се е това, че сме на първо място в Русия в момента, както и няколко от красивите голове, които отбелязах. Донесоха ми доста добри емоции.”

Попов се надява отборът му да стане шампион на Русия: “Битката ще е трудна, защото отборите са доста равностойни. Ще е напрегнато и интересно до края на сезона.”

“Не съм запознат какво е излязло в медиите, но се надявам да стана шампион със Спартак. Мисля, че не е това моментът да напусна Москва. Ако стане евентуално трансфер – по-добре да се направи лятото. С мен лично не се свързват, имам си екип, с който работя. Ако има нещо интересно – ще бъда уведомен”

“Понякога, когато се опитваш да постигнеш нещо значимо, то няма цена. На този етап със сигурност оставам в Спартак”, заяви Попов.

Снимка: sportal.bg


Преглеждания: 68

Коментари