Здравейте, читатели на novitebulgari.com


За единадесета поредна година деца от 125СОУ „Проф. Боян Пенев“ показаха на света, че сме едни от най-силните в математиката.

На международното състезание проведено в Хонг Конг, нашите представители грабнаха златен и сребърен медал индивидуално, а отборно спечелиха сребърен медал, като се състезаваха с 40 отбора от 24 държави.

Шестокласниците – Ангел Райчев спечели златен медал, а Гергана Пеева сребърен.

578cb6f5d29b9

 

 

 

 

 

 

578cb6e989a98„Радваме се на всички успехи на учениците ни, защото това е смисълът на ежедневните ни усилия. Но в този случай сме особено горди, тъй като децата ни се представиха изключително – преди тях е само един отбор от Китай. Тези резултати доказват високия професионализъм на техните учители и защитават по категоричен начин името на училището и което е по-важно – името на България, заяви директора на училището Ирена Анастасова.“


В състезанието организирано от фондация „По льо Кук“ съвместно с хонгконгския институт за образование, взеха участие страни, като Австралия, България, Китай, Хонг Конг, Индия, Индонезия, Тайван и САЩ. Отборите се състояха от максимум четерима състезатели,  като датите за провеждането му бяха 11-14юли. Българските представители на състезанието бяха- 125-то СОУ „Прогф. Боян Пенев“, СМГ и Бургаска математическа гимназия.

Пожелаваме на учениците и учителите, които заедно са постигнали тези успехи, да продължават все така и да представят България толкова успешно на такива елитни състезания!

Преглеждания: 553

Коментари